Tuesday, November 16, 2010

Kohaliku Reisimise Liikumine

Üks 2010 aastal hoo sisse saanud suundumus ja liikumine reisimises on Local Travel, tõlgime maakeelde kui "kohalik reisimine".

Kohalik Reisimine - Local Travel

Milleks kohalik reisimine?

Kohalik reisimine ühendab ärksaid iseseisvalt reisijaid kohalike elanikega ja pakub positiivset mõlemale osapoolele. Reisijatele tähendab kohalik reisimine võimalust näha ja kogeda külastatavaid paiku seestpoolt, samuti tarbides kohalikke teenuseid, kulutada efektiivsemalt nii oma raha kui aega.

Külastatavatele kogukondadele pakub kohalik reisimine turismis peituvate positiivsete võimaluste kasutamist, kohaliku kultuuri väärtustamist ja kasu kohalikule majandusele.

Kohaliku reisimise väärtused

- Kui sa oled tähelepanelik kohalike inimeste osas, siis sa paned ennast kingadesse ja saad teada. mida nad tegelikult mõtlevad.

- Kui sa oled tähelepanelik kohaliku looduse osas, siis sa paned end selle südamesse, tunnetad selle ilu ja väge ja teed mida sa suudad, et hoida seda tulevikuks.

- Kui sa oled tähelepanelik kohaliku kultuuri osas, siis sa võtad omaks kohaliku mõtteviisi, osaled kohalike tegevustes koos nendega.

- Kui sa oled tähelepanelik kohaliku majanduse osas, siis sa kulutad oma raha kohalikesse äridesse ja hoolitsed, et su reisimine toetaks õigeid inimesi.

Kuidas olla kohalik reisija? Neli lihtsat sammu selleks:

- suhtle kohalike inimestega enne reisi ja reisi ajal
- reisi viisil, mis on tundlik kohaliku keskkonna osas
- austa kohalikku pärandit ja kultuuri
- kuluta raha kohalikult

Kohaliku Reisimise Liikumine


Kohaliku Reisimise Liikumine (The Local Travel Movement) on algatatud inimeste poolt, kelle jaoks need põhimõtted on tähtsad ja kes oma igapäeva töös tegutsevad reisiäris. Ühine veebiplatvorm http://www.localtravelmovement.com/ on loodud kohaliku reisimise idee levitamiseks ja seda kandvate organisatsioonide, ekspertide ja praktikute ühendamiseks. Liikumine on avatud kõigile kohaliku reisimise idee toetajatele!

Vaata ka videot Luke Fordi ettekandest 2010 septembril Pärnus

Local Travel Movement from Aivar Ruukel on Vimeo.

No comments: